Kampioenschapsclubm. 2021

In 2020 bestond de Nederlandse Welsh Corgi Club 70 jaar !!

 

Helaas kon door de pandemie de KCM in dit Jubileumjaar niet doorgaan. We hopen nu in 2021 dat de Kampioenschapsclubmatch gehouden kan worden. Ter gelegenheid van deze mijlpaal, heeft het bestuur Engelse keurmeesters opnieuw gevraagd aanwezig te zijn. Het snel stijgende aantal besmettingen na de versoepeling heeft tot gevolg dat de beide Engelse keurmeesters hun reis naar Nederland helaas moeten afzeggen. Wachten tot 13 augustus is geen optie dus heeft het bestuur besloten naarstig op zoek te gaan naar Nederlandse keurmeesters.(Zie hier onder). De Engelse keurmeesters hebben we voor de 3e keer uitgenodigd voor de KCM 2022.

De Kampioenschapsclubmatch zal worden gehouden op 5 september 2021. Aanvang van de keuring is 10.00 uur. 

Als locatie heeft het bestuur gekozen voor het terrein bij de Van Ouwenallerlaan 4 7151 AZ Rekken (Gld.). Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met eigen vervoer. In de nabijheid zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten. 

Wij nodigen u bij deze van harte uit hierbij aanwezig te zijn!

Keurmeesters voor deze dag zijn:

De volgende drie keurmeesters komen nu op 5 september keuren: 

mevr. G. de Wit-Baselmans keurt de Cardigan's

mevr. P. Runderkamp keurt de Pembroke's ( Helaas heeft Pamela Runderkamp afgezegd als keurmeester vanwege gezondheidsredenen. )

dhr. J. Ebels keurt de Pembroke's ( Stagiaire bij dhr. J. Ebels is Wendy van Dijk )

Onderaan deze pagina vindt u de inschrijfformulieren voor de clubmatch

Voor veel leden is het wellicht de eerste keer dat zij hun hond inschrijven voor een show en daarom volgen hieronder enkele tips en raadgevingen.

  • Vul het inschrijfformulier zo duidelijk mogelijk in en pak zo nodig de stamboom erbij om vergissingen te voorkomen. Sluit een kopie van de stamboom bij.
  • Wat neemt u mee naar de KCM?
  • een schone hond. Het is een schoonheidswedstrijd, zorg er dus voor dat uw hond er “netjes” uitziet. Vindt u het nodig uw hond te wassen, doe dit dan een paar dagen van tevoren;
  • kam en/of borstel uw hond op de dag zelf alleen als de “finishing touch”. De grote poetsbeurt heeft hij immers thuis al gehad;
  • een handdoek om uw hond droog te maken als het mocht regenen is ook geen overbodige luxe;
  • een drinkbakje en wat te eten voor uw hond; voor de innerlijke mens zijn in De Hanzehal eten en drinken verkrijgbaar;
  • een showriempje en eventueel een veiligheidsspeld of iets anders om uw draagnummer te bevestigen;
  • een dekentje voor uw hond om op te liggen;
  • het allerbelangrijkste echter is……sportiviteit en een goed humeur. Iedereen vindt haar/zijn hond altijd de beste, de mooiste en de liefste, maar
  • welke beoordeling u ook krijgt van de keurmeester, uw hond wordt hierdoor ECHT NIET ANDERS.

Wat wordt er van u en uw Cardigan/Pembroke verwacht?

Over de aanvang van de keuringen wordt u nog geïnformeerd, maar…kom op tijd. Er is geen veterinaire keuring maar u bent verplicht het hondenpaspoort mee te nemen. Op verzoek moet u dit kunnen overhandigen en uw hond dient alle benodigde entingen gehad te hebben.

Hetzelfde geldt voor meegebrachte en niet ingeschreven honden. Zij dienen ook de benodigde entingen te hebben gehad. Vóór aanvang van de keuringen gaat u met uw ontvangstbevestiging, waarin ook uw deelnamenummer staat, naar de ring voor uw draagnummer. Dit nummer dient zichtbaar bevestigd te zijn als u in de ring verschijnt met uw hond.

De ringmeester roept de nummers af van de honden die in de ring moeten verschijnen, maar houdt u het zelf ook in de gaten. De volgorde van de keuring leest u in uw catalogus.

Er lopen meerdere honden in de ring, het laagste draagnummer loopt voorop en de rest in volgorde erachter. Als de keurmeester u vraagt een rondje te lopen, dan wordt dit rondje altijd tegen de klok in gelopen met de hond aan de binnenkant. Op een teken van de ringmeester blijft iedereen staan en worden de honden individueel gekeurd. Voor deze keuring dient u uw hond meestal op een tafel te tillen. De keurmeester zal dan uw hond betasten en naar het gebit kijken (dit zijn dingen die u thuis kunt oefenen). Let goed op de aanwijzingen van de keurmeester en probeer uw hond zo goed mogelijk te “showen”.

Als uw hond wordt geplaatst, is dit natuurlijk fijn, maar nogmaals uw Cardigan/Pembroke wordt er niet anders door en wij hopen u ook niet.

Wij hopen u op 5 september 2021 te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur en de Evenementencommissie,


Wist u trouwens, dat de mogelijkheid bestaat om een advertentie te plaatsen in de Catalogus van de Kampioenschapsclubmatch.

Prijs:   hele pagina € 25,00                             

De advertenties graag compleet aanleveren bij het secretariaat van de NWCC, secretaris@welshcorgiclub.nl.


LET OP!!!...

Bij meerdere inschrijvingen, na verzending van de eerste inschrijving de pagina verversen voor de volgende inschrijving, en daar bij 1e hond/dog aantal ... een  0  invullen. En controleer of het formulier is verzonden en u een bevestiging heeft ontvangen, als dit niet het geval is, is ook het formulier niet verzonden.


 


Het inschrijfgeld dient tegelijkertijd met inzending van dit formulier te worden betaald). De aanmelding is pas definitief als het inschrijfgeld binnen is!

Betaling/Payment Nederlandse Welsh Corgi Club IBAN:  -  NL62 INGB 0000 624942  -  BIC: INGBNL2A  -  o.v.v. KCM 2021 én stamboomnummer / pedigree of the dog.

inschrijven is gesloten met ingang van 16-08-2021