Nieuws Rubriek….

Nieuws Rubriek


Helft van ‘s werelds drukste vliegvelden onpraktisch voor reizigers met honden

De helft van ‘s werelds drukste vliegvelden kan grote stappen maken op gebied van comfort voor reizigers met honden. Dit concludeert internationaal taxiplatform Taxi2Airport, dat naging op welke manier reizigers met honden hun viervoeter op de luchthaven kunnen onderbrengen in een zogeheten ‘dierenopvangruimte’. Van de 30 drukste airports ter wereld, bieden 14 luchthavens één of meer opvangruimtes voor honden.

Met een dierenopvangruimte houden vliegvelden rekening met reizigers en hun honden. Naast recreatieve doeleinden en rustmogelijkheden biedt de opvangruimte ook pauze voor honden om hun behoefte te doen.

Helft luchthavens kent geen dierenopvangruimte

In totaal onderzocht Taxi2airport 30 vliegvelden, waarvan 10 in Noord-Amerika, 6 in Europa en 14 in Azië. Bijna de helft (14 van de 30) van de onderzochte vliegvelden heeft een (of meer) opvangruimte(s) voor honden, binnen of buiten een van de terminals. Op deze 14 ‘diervriendelijke’ airports werden in totaal 66 dierenopvangruimtes geteld, waarvan 34 binnen de terminals, en 32 buiten de terminals.

Noord-Amerika hondvriendelijk, Azië niet

Van de 66 getelde opvangruimtes voor honden bevinden zich er liefst 55 in de Verenigde Staten. Een gemiddelde Amerikaanse luchthaven biedt 6 opvangruimtes. Los Angeles International Airport telt de meeste dierenopvangruimtes (11) van de onderzochte 30 vliegvelden. Toronto Pearson International Airport, het grootste vliegveld van Canada, telt 5 opvangruimtes.

In Europa werden 6 luchthavens onderzocht die in de top 30 van ‘s werelds drukste luchthavens staan. Van deze luchthavens hebben 4 luchthavens, waaronder Schiphol, één of meer opvangruimtes voor honden.

Azië is, vergeleken met Amerika en Europa, relatief dieronvriendelijk te noemen. 14 van de 30 drukste airports van de wereld bevinden zich in Azië, en op geen van deze airports werd een dierenopvangruimte gevonden. Het vliegveld Kuala Lumpur International Airport (Maleisië) is, van alle onderzochte vliegvelden, het enige vliegveld dat zelfs niet toegankelijk is voor reizigers met honden. Een volledig overzicht van alle onderzochte luchthavens is te vinden op de website van Taxi2Airport.Ook een Corgi gelooft in sprookjes! 

Het sprookjesboek ‘Kleine grote vriend’ heeft meer dan 70 prachtige foto’s, waar elke corgi liefhebber van zal genieten!

Tijdens een van de Corgiwandelingen vertelde Jeannette Schrijver van kennel “De Milligenhof”, dat een van haar pups terecht was gekomen bij een familie in Duitsland. De familie bestaat uit Patrick Henrichs, Muriel Morschewski en hun zoontje Xaver. Muriel is schrijfster van kinderboeken. Toen Double Donut, roepnaam Bobby, in hun leven kwam, heeft zij een sprookje geschreven over Bobby en haar zoon. Jeannette liet een Flyer zien met daarop de titel van het sprookjesboek met een paar prachtige foto’s. Het boek heet “Kleiner großer Freund”. En inmiddels is het kinderboekje ook in het Nederlands vertaald.  Wilt u een boekje bestellen? Stuurt u dan voor meer informatie omtrent dit leuke boekje een email naar secretaris@welshcorgiclub.nl


ONDERZOEK:  HONDEN BEGRIJPEN HUN BAAS WOORDELIJK

Hongaarse onderzoekers hebben onlangs ontdekt dat honden niet alleen reageren op de toon van complimenten die ze van hun baas krijgen, maar ook op afzonderlijke woorden. “Dit onderzoek laat zien dat bepaalde woorden echt een betekenis hebben voor honden”, aldus hoofdonderzoeker Atilla Andics. ‘De toon die je aanslaat is dus niet alleen belangrijk, maar ook wat je zegt.’

Het onderzoek suggereert dat honden de betekenis van woorden verwerken in hun linkerhersenhelft en de intonatie in hun rechter­hersenhelft. Het menselijk brein verwerkt taal en klanken op precies dezelfde manier.

Hersenscanner:

De wetenschappers van de Eötvös Loránd Universiteit in Boedapest lieten honden in een hersen-scanner luisteren naar opnames van hun baasje. Soms een op prijzende toon uitgesproken zin, die ook een complimenteuze betekenis had, zoals "goed gedaan". Soms willekeurige nietszeggende woorden met dezelfde intonatie. Hun baasje zei dan bijvoorbeeld op prijzende toon: ‘ondanks!’, of ‘hoe dan ook!’. Als de dieren naar betekenisvolle woorden luisterden, reageerde de linkerhelft van hun brein bovengemiddeld sterk op de geluidsopname. Wanneer de dieren op prijzende toon uitgesproken woorden zonder duidelijke betekenis kregen te horen, was hun linkerhersenhelft veel minder actief. De honden kregen soms ook steeds dezelfde woorden te horen met verschillende intinaties. Op die Momenten veranderde alleen de activiteit in hun rechterhersenhelft

bron: nu.nl