|
Graag wil ik jullie via deze weg allen even
waarschuwen.
Onderstaand verhaal. Het is iets langer dan verwacht, maar anders kon ik
het niet uitleggen. Ik hoop ook dat jullie dit serieus nemen, misschien
een stuk in het clubblad, of vermelding op de website van de VBSH. Verder
vraag ik na het lezen, dit door te sturen, naar alles en iedereen die maar
ook iets met de fokkerij van honden te maken heeft.
We leven in een moderne tijd, met computers en
internet. Mijn schoonzusje, fokster van Zwitserse Witte herders, had van
haar nest, nog twee puppen beschikbaar. Veel fokkers, bieden deze
tegenwoordig via hun eigen website aan.
Ook deze twee puppen stonden op haar eigen website. Met een regel, nog
twee puppen beschikbaar. Daar is een reactie op gekomen, van DHR Thimoty
Bradley, wonend te Zuid Afrika.
Hij vertelde haar , interesse te hebben, in
een pup, dat hij binnekort ging verhuizen naar Frankrijk, samen met zijn
zoon, van negen. Hij kreeg daar een heel groot huis met een flinke tuin,
dus ruimte voor de hond genoeg. Dit zou begin April gebeuren.
Hij vroeg haar, wat de kosten waren voor de
hond, incl het vervoer naar Frankrijk, met het vliegtuig.
En of hij alvast
een aanbetaling moest doen.
Klinkt allemaal heel mooi. Ze heeft mij gevraagd, of ik dat adres na wou
trekken, en inderdaad, adres, naam, klopte.
Na een paar keer heen en weer te hebben gemaild, zou de pup naar Frankrijk
gaan.
Maar mijn schoonzusje had een beter idee. Ze hebben zelf een camper, en
zou de hond zelf gaan brengen. Ze wou geen aanbetaling, zodat ze ook niks
verplicht was. Met de paasdagen, zouden ze vertrekken naar Normandië, waar
de pup zou komen te wonen, bij zijn nieuwe baas. Ze zei nog, als het mij
niet aan staat, gaat ze gewoon mee naar huis, en andersom ook. Het zou een
reisje worden, alles vrijblijvend.
Gisteren kreeg ze een mail, dat Thimoty Bradley, een cheque had gestuurd,
met dus toch een aanbetaling. Het aan te betalen bedrag wat hij deed, was
390,- euro.
Later stond ook de postbode aan de deur, met een aangetekende brief, met
daarin de cheque. Het bedrag wat er opstond was 3900,-euro (dit is geen
tikfout)
Hij had dus, te veel op de cheque gezet????
Vandaag belde hij naar mijn schoonzusje, om te zeggen, dat er inderdaad
een te hoog bedrag op de cheque stond. Maar ze moest hem wel persè vandaag
gaan innen. De kosten van de hond, en een 300,- euro extra voor de moeite,
moest ze er maar vanaf houden, en dan zou hij wel iemand langs sturen, om
het restant en de hond op te halen.
Mijn schoonzus, zei door de telefoon, ik kan
je niet goed verstaan, gooi het maar op de mail. Wat hij later ook heeft
gedaan.
Wat is er nu aan de hand, stel dat ze die cheque gaat innen, het bedrag
van 3900,- euro, het restant geeft ze terug aan hem. Later binnen 30
dagen, kan Dhr Timothy Bradley, alles terugdraaien bij de bank. De bank
zegt dan dat de cheque niet gedekt is, en haalt nog eens, een bedrag van
3900,- van haar rekening af. Dus, veel geld kwijt, en nog eens de hond
kwijt.
Gelukkig is ze door haar fokster uit Duitsland gewaarschuwd, toen ze dit
vertelde, klonk bij haar dit verhaal bekend in de oren. Zij is aan het
zoeken gegaan, en vond op deze site http://www.hundefinder.de , onderaan
het thema , scheckbetrug beim welpenkauf, het hele verhaal. Had ze dit
niet gedaan, was ze echt de klos geweest.
Doordat ze er op tijd achter is gekomen, heeft
ze Dhr Thimoty Bradley, een mail terug gestuurd, met als antwoord, of hij
dacht dat ze gek was, en hem niet doorhad. De cheque ligt op het
politiebureau. Of hij hier nog op reageert, is afwachten.
Deze mensen handelen via Zuid Afrika, met een smoes naar Frankrijk.
Waarschijnlijk omdat je met de bank in Frankrijk, makkelijker zulke
transacties kunt doen. Ze zoeken puppen via internet. Hoofdzakelijk
fokkers, die via hun eigen site, puppen aanbieden. Ze komen met mooie
verhalen, en alles klopt, zodat je ze vertrouwt.
Ook in het Berner wereldje, zie je steeds meer puppen naar het buitenland
gaan. Dus een koper uit het buitenland, is voor ons geen vreemde zaak.
Ik wil de jullie zo waarschuwen, maar geef dit ook door aan jullie
collega's. Iedereen die maar een site heeft, en daar zijn puppen op
aanbied, ook de sites zoals MP, pupnet, Doggynet. Ze werken via je e-mail.
Ze hebben zelf een e-mail adres van Yahoo. Dit omdat de persoon erachter
niet meer te achterhalen is.
Ik weet dit is een heel lang verhaal geworden, maar wel naar waarheid, en
vraag dus iedereen, VERTEL HET DOOR.
Waarschuw een ander, voordat het te laat is.
Deze mensen zijn zo vakkundig bezig, maar niet meer dan grote OPLICHTERS.
http://groups.yahoo.com/group/kynologenvakbond
|