Info pup-kopers

Wij adviseren (toekomstige) pupkopers, de fokker te vragen naar originele uitslagen van de verplichte onderzoeken van de ouderdieren.

U kunt bij diverse fokkers pups en ouders gaan bekijken. Let daarbij niet alleen op de pups. Kleine pups zijn namelijk altijd schattig. Let op hoe de honden gehuisvest zijn, dat de moederhond aanwezig is (natuurlijk) en of het er schoon en netjes is. Let ook op of u de juiste papieren krijgt. Dit zijn namelijk:

- Stambomen van de ouders
- entingsboekje (na 6 weken)
- een koopovereenkomst
- bij de koop ondertekent u een voorlopig registratieformulier van de Raad van Beheer, u ontvangt later uw eigendomsbewijs thuis.

De officiële stamboom van de Raad van Beheer ontvangt u voordat de pup 9 maanden is, van de fokker.

Belangrijk, lees u ook onze tips en info over de Welsh Corgi , waar u informatie aantreft over de geschiedenis, het gedrag, de gezondheid en de rasbeschrijving van de Cardigan en Pembroke.

Er zijn ook zaken die voor alle (jonge)honden gelden en giftig zijn. Bekijk hier de lijst  van giftige planten, groenten, fruit en stoffen voor honden zodat u hiervan ook goed op de hoogte bent.


In ons fokbeleid zijn de gezondheid, het welzijn en het sociaal gedrag van honden leidend. Iedereen wil immers een gezonde en sociale hond. De maatregelen uit ons fokbeleid stellen de hond dan ook centraal. Daarmee ligt de lat voor onze fokkers hoog. Wel proberen we de lat niet zo hoog te leggen dat fokkers naar het grijze circuit verdwijnen, omdat dit vaak ten koste gaat van de gezondheid en het welzijn van die honden. Lees meer