Kampioenschapsclubmatch – Fokgeschiktheidskeuring 2019

Kampioenschapsclubmatch en Fokgeschiktheidskeuring voor langharige(fluff) corgi's,op zaterdag 21 September 2019

 

Aan de leden van de NWCC, exposanten, sponsoren en alle liefhebbers van en geïnteresseerden in de Welsh Corgi Cardigan en de Welsh Corgi Pembroke.

Op 21 September 2019 vindt de Kampioenschapsclubmatch plaats van de Nederlandse Welsh Corgi Club (NWCC).

De Kampioenschapsclubmatch wordt gehouden in De Hanzehal  -  Fanny Blankers-Koenweg 2  -  7203 AA Zutphen  -  www.hanzehal.nl

Wij nodigen u bij deze van harte uit hierbij aanwezig te zijn!

Keurmeesters voor deze dag zijn:

-  voor de Welsh Corgi Pembroke mevrouw Y.Sam-SIn uit Nederland en

-  voor de Welsh Corgi Cardigan mevrouw R.van Veen-Keur uit Nederland.

 

Ook zal de Eerste fokgeschiktheidskeuring voor langharige(fluff) corgi's, tijdens deze Kampioenschapsclubmatch gehouden worden.Tijdens deze clubmatch wil het bestuur tijd indelen voor deze fokgeschiktheidskeuring.

De hond die gekeurd wordt zal niet meedoen aan de officiële show, doch apart van de show gekeurd worden. De hond dient vanzelfsprekend wel aan alle eisen te voldoen zoals die in de Vereniging Fok Reglementen (VFR's)  zijn vastgesteld.

Onderaan deze pagina vindt u de inschrijfformulieren voor de clubmatch alsook voor de fokgeschiktheidskeuring !!!!!

 

Voor veel leden is het wellicht de eerste keer dat zij hun hond inschrijven voor een show en daarom volgen hieronder enkele tips en raadgevingen.

 • Vul het inschrijfformulier zo duidelijk mogelijk in en pak zo nodig de stamboom erbij om vergissingen te voorkomen. Sluit een kopie van de stamboom bij.
 • Wat neemt u mee naar de KCM?
 • een schone hond. Het is een schoonheidswedstrijd, zorg er dus voor dat uw hond er “netjes” uitziet. Vindt u het nodig uw hond te wassen, doe dit dan een paar dagen van tevoren;
 • kam en/of borstel uw hond op de dag zelf alleen als de “finishing touch”. De grote poetsbeurt heeft hij immers thuis al gehad;
 • een handdoek om uw hond droog te maken als het mocht regenen is ook geen overbodige luxe;
 • een drinkbakje en wat te eten voor uw hond; voor de innerlijke mens zijn in De Hanzehal eten en drinken verkrijgbaar;
 • een showriempje en eventueel een veiligheidsspeld of iets anders om uw draagnummer te bevestigen;
 • een dekentje voor uw hond om op te liggen;
 • het allerbelangrijkste echter is……sportiviteit en een goed humeur. Iedereen vindt haar/zijn hond altijd de beste, de mooiste en de liefste, maar
 • welke beoordeling u ook krijgt van de keurmeester, uw hond wordt hierdoor ECHT NIET ANDERS.

Wat wordt er van u en uw Cardigan/Pembroke verwacht?

Over de aanvang van de keuringen wordt u nog geïnformeerd, maar…kom op tijd. Er is geen veterinaire keuring maar u bent verplicht het hondenpaspoort mee te nemen. Op verzoek moet u dit kunnen overhandigen en uw hond dient alle benodigde entingen gehad te hebben.

Hetzelfde geldt voor meegebrachte en niet ingeschreven honden. Zij dienen ook de benodigde entingen te hebben gehad. Vóór aanvang van de keuringen gaat u met uw ontvangstbevestiging, waarin ook uw deelnamenummer staat, naar de ring voor uw draagnummer. Dit nummer dient zichtbaar bevestigd te zijn als u in de ring verschijnt met uw hond.

De ringmeester roept de nummers af van de honden die in de ring moeten verschijnen, maar houdt u het zelf ook in de gaten. De volgorde van de keuring leest u in uw catalogus.

Er lopen meerdere honden in de ring, het laagste draagnummer loopt voorop en de rest in volgorde erachter. Als de keurmeester u vraagt een rondje te lopen, dan wordt dit rondje altijd tegen de klok in gelopen met de hond aan de binnenkant. Op een teken van de ringmeester blijft iedereen staan en worden de honden individueel gekeurd. Voor deze keuring dient u uw hond meestal op een tafel te tillen. De keurmeester zal dan uw hond betasten en naar het gebit kijken (dit zijn dingen die u thuis kunt oefenen). Let goed op de aanwijzingen van de keurmeester en probeer uw hond zo goed mogelijk te “showen”.

Als uw hond wordt geplaatst, is dit natuurlijk fijn, maar nogmaals uw Cardigan/Pembroke wordt er niet anders door en wij hopen u ook niet.

Wij hopen u op 21 september 2019 te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur en de Evenementencommissie,


Wist u trouwens, dat de mogelijkheid bestaat om een advertentie te plaatsen in de Catalogus van de Kampioenschapsclubmatch.

Prijs:   hele pagina € 25,00                             

De advertenties graag compleet aanleveren bij het secretariaat van de NWCC, secretaris@welshcorgiclub.nl.


Inschrijven Kampioenschapsclubmatch

 • * kan geen CAC krijgen / cannot get a CAC ** kopie kampioenschap / Copy Championship meezenden.
 • Prijs: 25,00 € Aantal:
 • Prijs: 22,50 € Aantal:
 • Prijs: 15,00 € Aantal:
 • Prijs: 2,50 € Aantal:
 • Prijs: 13,50 € Aantal:
 • 0,00 €

Inschrijven fokgeschiktheids-keuring langhaar (fluff)

 • Prijs: 15,00 € Aantal:
 • Prijs: 40,00 € Aantal:
 • Prijs: 13,50 € Aantal:
 • 0,00 €

Het inschrijfgeld dient tegelijkertijd met inzending van dit formulier te worden betaald). De aanmelding is pas definitief als het inschrijfgeld binnen is!

Betaling/Payment Nederlandse Welsh Corgi Club IBAN:  -  NL62 INGB 0000 624942  -  BIC: INGBNL2A  -  o.v.v. KCM 2019 én stamboomnummer / pedigree of the dog.

U kunt inschrijven tot 1 september 2019