Op 23 september a.s. vindt de Kampioenschapsclubmatch plaats van de Nederlandse Welsh Corgi Club (NWCC).

Wij nodigen u bij deze van harte uit hierbij aanwezig te zijn!

 

Keurmeesters voor deze dag zijn:

- dhr. J. de Gids voor de Cardigans en

- dhr. J. Ebels voor de Pembrokes.

 

De kampioenschapssclubmatch wordt gehouden in De Hanzehal in Zutphen (zie ook de informatie onderaan).

 

Voor veel leden is het wellicht de eerste keer dat zij hun hond inschrijven voor een show en daarom volgen hieronder enkele tips en raadgevingen.

  1. Vul het inschrijfformulier zo duidelijk mogelijk in en pak zonodig de Stamboom erbij om vergissingen te voorkomen. Sluit een kopie van de stamboom bij.
  2. Wat neemt u mee naar de KCM?

- een schone hond. Het is een schoonheidswedstrijd, zorg er dus voor dat uw hond er “netjes” uitziet. Vindt u het nodig uw hond te wassen, doe dit dan een paar dagen van tevoren;

- kam en/of  borstel uw hond op de dag zelf alleen als de “finishing Touch”. De grote poetsbeurt heeft hij immers thuis al gehad;

- een handdoek om uw hond droog te maken als het mocht regenen is ook geen overbodige luxe;

- een drinkbakje en wat te eten voor uw hond;

- voor de innerlijke mens zijn in De Hanzehal eten en drinken verkrijgbaar;

- een showriempje en eventueel een veiligheidsspeld of iets anders om uw draagnummer te bevestigen;

- een stoel voor u zelf, een dekentje voor uw hond om op te liggen;

- het allerbelangrijkste echter is……sportiviteit en een goed humeur. Iedereen vindt haar/zijn hond altijd de beste, de mooiste en de liefste, maar welke beoordeling u ook krijgt van de keurmeester, uw hond wordt hierdoor ECHT NIET ANDERS.

  1. Wat wordt er van u en uw Welsh Corgi Cardigan/Pembroke verwacht?

Over de aanvang van de keuringen wordt u nog geïnformeerd, maar…kom op tijd. Er is geen veterinaire keuring maar u bent verplicht het hondenpaspoort mee te nemen. Op verzoek moet u dit kunnen overhandigen en uw hond dient alle benodigde entingen gehad te hebben.

Hetzelfde geldt voor meegebrachte en niet ingeschreven honden. Zij dienen ook de benodigde entingen te hebben gehad. Vóór aanvang van de keuringen gaat u met uw ontvangstbevestiging, waarin ook uw deelnamenummer staat, naar de ring voor uw draagnummer. Dit nummer dient zichtbaar bevestigd te zijn als u in de ring verschijnt met uw hond.

 

De ringmeester roept de nummers af van de honden die in de ring moeten verschijnen, maar houdt u het zelf ook in de gaten. De volgorde van de keuring leest u in uw catalogus.

Er lopen meerdere honden in de ring, het laagste draagnummer loopt voorop en de rest in volgorde er achter. Als de keurmeester u vraagt een rondje te lopen, dan wordt dit rondje altijd tegen de klok in gelopen met de hond aan de binnenkant. Op een teken van de ringmeester blijft iedereen staan en worden de honden individueel gekeurd. Voor deze keuring dient u uw hond meestal op een tafel te tillen. De keurmeester zal dan uw hond betasten en naar het gebit kijken (dit zijn dingen die u thuis kunt oefenen). Let goed op de aanwijzingen van de keurmeester en probeer uw hond zo goed mogelijk te “showen”.

Als uw hond wordt geplaatst, is dit natuurlijk fijn, maar nogmaals uw Cardigan/Pembroke worden er niet anders door en wij hopen u ook niet.

 

Wist u trouwens, dat de mogelijkheid bestaat om een advertentie te plaatsen in de Catalogus van de Kampioenschapsclubmatch.

Prijs:   hele pagina € 25,00

De advertenties graag compleet aanleveren bij het secretariaat van de NWCC, secretaris@welshcorgiclub.nl.

 

Wij hopen u op 23 september a.s. te mogen begroeten!

- inschrijfformulier (klik hier)

- aanmelding Junior handling (klik hier)

 

JUNIOR  HANDLING

 

Tijdens de aanstaande clubmatch op 23 september organiseren we bij voldoende deelname weer een ‘kind en hond’ show voor de jeugdige Corgi liefhebbers. Het gaat hier om het voorbrengen van de hond door jonge exposanten.

We beoordelen de manier van voorbrengenen niet de kwaliteit van de hond.

Wil je meedoen, oefen dan thuis met je hond. Let vooral op het betasten van de hond en het laten bekijken van het gebit door de keurmeester.

De deelname staat open voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en is gratis.

Het bestuur zal zorgen voor een aantal leuke prijsjes.

Om je op te geven moet je het strookje op de website invullen