Coronacrisis: Protocol Buitendienst R v Beheer

Een belangrijke en kwetsbare beroepsgroep wordt gevormd door onze buitendienstmedewerkers/chippers. We willen de fokkers de mogelijkheid geven om hun honden netjes te laten identificeren en DNA af te laten nemen. Zo kan de stamboomafgifte doorgaan en kunnen de pups, met de juiste documenten, naar de nieuwe eigenaren. Vooralsnog kiezen we ervoor deze dienst te blijven aanbieden, maar wel met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen.

De chippers komen niet meer naar de fokkers toe, maar wij vragen de fokkers met hun nest naar een locatie in de regio te komen. Tien verschillende kynologenclubs door het land hebben hun locatie hiervoor beschikbaar gesteld. Daar kunnen wij veilige en verantwoord uitvoering blijven geven aan de pupregistratie conform de richtlijnen van het RIVM.

Werkwijze :

→ De buitendienstmedewerker maakt telefonisch een afspraak.

→ De fokker neemt een eigen bench (transportkenneltje) mee, op de locatie zijn ook kenneltjes aanwezig.

→ Pups moeten duidelijk genummerd zijn conform de geboorte-aangifte/gewenste namen. Als de pups niet duidelijk genummerd zijn, zal er alleen rekening mee worden gehouden dat chipnummers en NHSBnummers voor reuen en teven kloppen.

→ De bench wordt naar binnen gereden door de buitendienstmedewerker, de fokker kan via het raam buiten het gebouw op afstand meekijken (afstandsrichtlijnen RIVM).

→ Pups worden een voor een gechipt en er wordt DNA afgenomen.

→ Er zijn twee buitendienstmedewerkers aanwezig, die elkaar helpen.

→ Als alles is afgerond worden de pups weer in de bench buiten het gebouw gezet.

→ De fokker tekent het nestformulier en krijgt een van de doordrukken van de formulieren.

→ De fokker zet de pups weer in zijn auto.

→ Benodigde administratie (wordt op de bench gelegd): stamboom en registratiebewijs moederhond, bewijs lidmaatschap rasvereniging..

→ De moederhond hoeft niet mee te komen als het DNA van haar al bekend is.

→ Alle overige activiteiten van de buitendienst worden voorlopig opgeschort.

De overheidsrichtlijnen kunnen per dag worden aangepast. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Zie ook volgende artikel.

 

De overheidsrichtlijnen kunnen per dag worden aangepast. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen