Lezing van dr. F.C. Stades & ECVO onderzoek       

Het bestuur van de NWCC nodigt u van harte uit voor de lezing van dr. F.C. Stades                     

Dr. F.C. Stades, oogspecialist en voorzitter van het ECVO panel zal deze lezing verzorgen. De lezing begint om 10.30 uur en na de lezing is er nog uitgebreid gelegenheid voor vragen. 

Dr. Stades geeft deze lezing op basis van de door de Raad van Beheer aan hem beschikbaar gestelde gegevens en de gegevens uit het gezondheidsregister van de NWCC. Dr. Stades zal aan de hand van de aangeleverde ECVO uitslagen plus de uitslagen die hij zelf bij collega’s in het buitenland op zal vragen, een presentatie op maat maken met uitleg, inzichten en adviezen over de voorkomende oogproblemen. Het bijwonen van deze lezing is zeker een must voor fokkers. De toegang is voor iedereen gratis.  

Wilt u deze lezing bijwonen dan graag een mailtje aan ledenadministratie@welshcorgiclub.nl. Heeft u op voorhand al vragen voor Dr. Stades, dan kunt u die ook inzenden naar dit mailadres. Doe dat dan tijdig (vóór 1 mei 2019), dan kan Dr. Stades uw vraag wellicht direct meenemen in zijn lezing.

Kortom een aanrader in het kader van gezondheid van de Welsh Corgi’s.

Datum: zaterdag 11 mei 2019

Plaats: DogCenter Zaltbommel, Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk (Zaltbommel), tel. 0418-514551

Programma: inloop  10.00 – 10.30 uur

                         Aanvang lezing 10.30 uur

                         Lunch 12.30 uur (de lunch is voor eigen rekening, graag wel van tevoren opgeven)

Aansluitend zijn er ECVO onderzoeken. Hiervoor moet de hond van tevoren zijn opgegeven middels een inschrijfformulier. De NWCC zorgt ervoor dat de ECVO formulieren zijn ingevuld. Daarom moet een kopie van de stamboom bij de inschrijving worden bijgevoegd met een kopie van het eigendom-/registratie bewijs.

De ogen van de honden worden circa 15-30 minuten voor het ECVO oogonderzoek gedruppeld. De ogen kunnen dan beter onderzocht worden omdat de pupillen zich gaan verwijderen. Het onderzoek zal in een verduisterde ruimte worden uitgevoerd.

 U kunt zich aanmelden via de website.  Opgave voor ECVO onderzoek: via inschrijfformulier per hond 

Graag opgeven voor de lezing en lunch door een mail naar te sturen naar HG.Romeijn@hetnet.nl  te sturen vòòr 1 mei 2019 of telefonisch: 0575-563501